DIARY: 3-daagse sapkuur van SapVers

Categoriën Lifestyle

Een paar weken geleden werd ik door SapVers benaderd om hun 3-daagse sapprogramma te proberen. Ik moest er even over nadenken. Is het wel iets voor mij? Ik heb het altijd al eens willen proberen, maar twijfelde aan mezelf of ik het wel vol ging houden. Uiteindelijk besloot ik om het toch te doen. Ik hield iedere dag een dagboek bij met mijn ervaringen. Die deel ik vandaag met jullie. Dus ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Laat ik eerst iets meer vertellen over SapVers. Je kunt bij SapVers een sapdag bestellen, of een 3- of 5-daags sapprogramma. Ik ga dus het 3-daagse programma volgen. De sapjes worden iedere dag vers geblend en bij je thuis bezorgd voor de volgende dag. Ik begin op dinsdag dus op maandag worden de sapjes voor dinsdag bezorgd, op dinsdag voor woensdag, enzovoorts. Wat een luxe! Mocht je niet thuis zijn, dan kun je er ook voor kiezen om de sapjes op je werk te laten bezorgen of om ze op te halen bij een ophaalpunt in de buurt. SapVers kiest er bewust voor om de sapjes te blenden en werkt niet met een slowjuicer. Zo worden alle vezels en vitaminen behouden.

Sapvers

Dinsdag 12-04-2016

07:00 uur: Vandaag begin ik aan de 3-daagse sapkuur van SapVers en ik heb er zin in! Helaas word ik wel wakker met hoofdpijn én is de maandelijkse periode ook weer begonnen. Niet echt een lekker begin van de dag dus, maar we gaan ervoor. Ik begin de dag met het sapje Boer’n Best gemaakt van boerenkool, aardbei, peer, banaan, sinaasappel en water. Ik was een beetje huiverig voor de boerenkool (daar ben ik sowieso al niet zo’n fan van en al helemaal niet ‘s ochtends) maar daar proefde ik eigenlijk niks van. Ik proefde vooral de banaan goed. Ik had wat moeite om die halve liter sap (= veel!) weg te werken op de vroege ochtend, maar het is gelukt. Hier kan ik wel even op teren!

10:00 uur: Ik begin weer een klein beetje trek te krijgen, dus ik begin aan mijn eerste snack sapje genaamd Drie Makkers. Hierin zit wortel appel, kiwi en water. Ik drink hem voor de helft op, de rest bewaar ik voor later.

12:30 uur: Tijd voor de lunch! Het sapje dat ik drink heet Gletsjer en is gemaakt van spinazie, kiwi, ananas, blauwe bessen, sinaasappel en water. Het sapje is een beetje zuur en daardoor vind ik hem niet echt lekker maar het is prima te drinken. Ik doe er bijna een uur over om de fles leeg te drinken omdat het zo goed vult. Tussen alle sapjes door drink ik water en (groene) thee. Ik merk dat ik veel vaker moet plassen dan normaal en loop om de twee uur naar de wc  :tongue: .

14:30 uur: Rond half 3 begint mijn maag weer een beetje te rommelen en drink ik de andere helft van het snack sapje Drie Makkers.

17:30 uur: Ik stap in de auto om naar huis te rijden en zie het potje kauwgom staan. Zou ik een kauwgompje mogen?, vraag ik me af. Ik wil zo graag op iets kauwen… Voor sommige mensen werkt dat averechts en die krijgen juist trek van het kauwen op kauwgom (want je kauwt wel, maar er komen geen voedingsstoffen in je maag), maar bij mij werkt het niet zo. Ik stop een kauwgom in m’n mond. Ik kan me niet voorstellen dat zo iets kleins dat je niet eens doorslikt, kwaad kan. Fijn om weer even op iets te kunnen kauwen  :hmm2:

Sapvers

18:00 uur: Als diner staat er een broccoli-bloemkool soepje op het menu. Broccoli en bloemkool zijn sowieso niet mijn favoriete groenten en dit soepje vind ik dan ook niet echt lekker. Een warm soepje is overigens wel een welkome afwisseling na al die koude sapjes. Ik eet ‘m wel helemaal op, want vies is het absoluut niet, maar lekker is anders voor mij.

21:00 uur: ‘s Avonds neem ik nog het sapje Perfect Pink met aardbei, banaan en verse jus d’orange. Dit vind ik het lekkerste sapje van vandaag!

En daarmee zit dag 1 erop. Het is me tot nu toe alles meegevallen. Ik merk wel dat ik nog steeds wat hoofdpijn heb maar of dat door het detoxen komt, weet ik niet. Ik stond er namelijk al mee op. Ook voel ik me wat licht in het hoofd. Ik wilde eigenlijk nog wat krachttraining doen vandaag, maar daar waag ik me niet aan. Je mag wel sporten op lage intensiteit tijdens het programma, maar ik besluit lekker een warme douche te nemen. Daarna voel ik me stukken beter. Ik voel me niet meer licht in het hoofd en ook de hoofdpijn is verdwenen.

Woensdag 13-04-2016

10:00 uur: Ik ben vandaag vrij dus ik sta wat later op dan normaal. Ik heb heerlijk geslapen! Ik ontbijt met het sapje Sultan, wat ik al eens eerder geproefd had en waarvan ik wist dat ‘ie lekker was. Het sapje bevat dadels, appel, botersla, sinaasappel, kaneel en water. Ik vind het een beetje naar appeltaart smaken, yum! Ontbijten met appeltaart, niet verkeerd toch?!

Sapvers

13:00 uur: Omdat ik laat wakker werd, heb ik nog geen snack sapje op. Deze bewaar ik voor later. Rond 1 uur neem ik het lunch sapje Biet-it met rode biet, kiwi, aardbei en water. Heerlijk zoet! Ik zag een beetje tegen dit sapje op want ik ben echt geen liefhebber van bietjes, maar die proef je totaal niet! Ik proefde vooral de heerlijk zoete aardbeien, yay!

Sapvers

16:00 uur: Om 4 uur drink ik het kleine sapje Pure Passie gemaakt van frambozen, aardbeien, blauwe bessen, appel en water. Lekker!

17:30 uur: Het soepje van vandaag heet Muskaatje en bevat prei, venkel, bleekselderij, ui, peterselie, olijfolie, bouillon en water. Ik heb er zelf nog wat nootmuskaat in gedaan. Dit stond als tip in het bijgeleverde boekje met info over de sapjes en het programma. Ik vond het soepje wel oké.

20:00 uur: Vandaag gaat me eigenlijk heel gemakkelijk af, makkelijker dan gisteren, tot een uurtje of 8 ‘s avonds. Ik eet stiekem een paar nootjes (ongebrand en ongezouten, dat dan weer wel) en een dadel. Daarna drink ik m’n laatste sapje van de dag op genaamd Banana Dream. Hierin zit banaan (duh), ananas, koriander, munt en water. Een heerlijke afsluiter van de dag.

Sapvers

Donderdag 14-04-2016

07:00 uur: De laatste dag is aangebroken. Ik moet zeggen dat ik wel verlang naar vast voedsel, maar ik ben niet van plan om de laatste dag op te geven. Vandaag moet ik gewoon weer werken en dus sta ik om kwart voor 7 op. Uit gewoonte neem ik nog mijn dagelijkse multivitaminepil in, al denk ik dat die een beetje overbodig is met al deze gezonde sapjes :wink: Daarna drink ik de helft van mijn ontbijtsapje Advocaat op. Niet het bekende eierdrankje met alcohol maar een sapje gemaakt van avocado, spinazie, banaan, kiwi, peer, sinaasappel en water. De andere helft drink ik achter mijn bureau op m’n werk op.

10:00 uur: Rond 10 uur heb ik even een moeilijk momentje. Een collega gaat ons team verlaten en trakteert daarom op worstenbroodjes en appelflappen van de bakker. Ook staat er nog een snoeppot op het bureau en ligt er een zakje chips in mijn postbakje van een collega die gisteren jarig was. Ik wil het liefst alles opeten, vooral die geur van verse warme worstenbroodjes en appelflappen lonkt, maar neem niks. Ook geen snacksapje, want honger heb ik niet. Wel trek in een appelflap dus :tongue:

12:00 uur: Ik ben toe aan mijn lunch. Het sapje genaamd Anti Virus staat op het programma. In dit sapje zitten blauwe bessen, sinaasappel, banaan, spinazie en water. Bomvol vitamines en antioxidanten, vandaag ook zijn naam. Ik vind hem erg lekker en proef goed de blauwe bessen terug.

14:30 uur: Ik heb zin in een snack en maak het sapje Rode Storm met rode bieten, blauwe bessen, sinaasappel, gember en water open. Vol goede moed begin ik eraan, want in het lunchsapje van dinsdag proefde ik de bietjes ook totaal niet. Dat is bij de Rode Storm helaas wel anders. Dit is het eerste sapje dat ik echt niet lekker vind. Ik drink hem wel op omdat ik bang ben dat ik ander later honger krijg.

Sapvers

18:00 uur: Tijd voor een soepje! Royal staat op het menu; een pompoensoepje met pompoen (joh!), bleekselderij, rode ui, knoflook, paprikapoeder, chilivlokken, rozemarijn, bouillon en water.

21:00 uur: Ik neem mijn allerlaatste sapje van deze sapkuur, genaamd Bitter Sweet. Hierin zit bleekselderij, appel, cranberry, munt, gember en water. Ook deze vind ik helaas niet zo lekker door de bleekselderij, maar goed, het zit erop  :smile: .

Het resultaat

Ik moet zeggen dat de afgelopen 3 dagen me enorm meegevallen zijn. Ik heb niet één keer honger gehad, wel trek in ‘iets lekkers’. Natuurlijk verlang je op den duur wel naar vast voedsel, maar het is gewoon een knop die je om moet zetten. Ik had niet van mezelf verwacht dat ik het vol zou houden en toch is het me gelukt. De sapjes vind ik lekker en vullen goed. Verder heb ik niet heel veel last gehad van ‘bijwerkingen’. Daardoor was het programma voor mij goed vol te houden. Bovendien krijg je voor, tijdens en na de sapkuur ook mailtjes van Sandra waarin ze je aanmoedigt en waarin ze tips geeft tegen de eventuele bijwerkingen. Ik wilde met deze sapkuur mijn lichaam een soort van ‘resetten’ en ik denk dat dat wel gelukt is. Na het 3-daagse  sapprogramma kun je ook het after-sapprogramma gaan volgen. Je eet dan vooral pure en onbewerkte producten. Er staan een aantal lekkere recepten in het boekje die ik zeker wil gaan proberen, maar echt streng ga ik me er niet aan houden. Ik probeer natuurlijk zo veel mogelijk gezond te eten, maar vind dat je ook af en toe mag zondigen. Zo vierde mijn vriend afgelopen zondag zijn verjaardag en toen heb ik ook gewoon een taartje op. Moet kunnen toch? Gelukkig vind Sandra van SapVers dat er ook ruimte moet zijn voor guilty pleasures. Zij raadt de 80/20 regel aan. 80% gezond eten met pure en onbewerkte producten, 20% eten wat je wil.

Natuurlijk ben ik de afgelopen dagen ook wat kilo’s en centimeters kwijtgeraakt. In drie dagen ben ik 1,6 kg afgevallen. Van m’n taille is 2 cm af, van ‘n heupomtrek 3 cm en van mijn bovenbeen 2 cm.

Update 23-04-2016: Nu, anderhalve week na de sapkuur, moet ik zeggen dat ik me nog steeds erg goed voel. Ik heb minder behoefte aan suikers, maar dat wil niet zeggen dat ik ze helemaal niet gegeten heb. Ik ben in 1,5 week wel weer 0,5 kilo aangekomen maar ik weet dat dat helemaal m’n eigen schuld is geweest. Ik heb me op bepaalde momenten gewoon te veel laten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat je door deze sapkuur niet alleen maar vocht afdrijft maar ook zéker vet verbrandt. Als ik na de sapkuur gewoon normaal gegeten had, was ik waarschijnlijk niet aangekomen. Let op: ‘normaal’ eten is voor iedere persoon anders! Een topsporter heeft veel meer nodig dan iemand die alleen maar op kantoor zittend werk doet. Maar goed, dat is weer een heel ander verhaal, ik dwaal af  :wink: .

Ik hoop dat ik jullie wat meer duidelijkheid heb kunnen geven over het volgen van het sapprogramma via  SapVers. Vragen mag je natuurlijk altijd stellen in de reacties. Kijk voor meer informatie op www.sapvers.nl

Liefs, Laura

2 thoughts on “DIARY: 3-daagse sapkuur van SapVers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.