Roadtrip USA East Coast: Florida!

Categoriën Personal

Universal Studios Orlando

Het is alweer tijd voor het laatste verslag van onze road trip langs de oostkust van de VS. Waar ik eerder alle steden apart behandelde, heb ik nu de foto’s van Orlando, The Florida Keys en Miami bij elkaar in één verslag gezet. En oh, wat wil ik graag terug nu ik de foto’s weer zie!

Florida

In Washington leverden we onze huurauto in en stapten we op het vliegtuig naar Orlando om daar onze volgende huurauto op te pikken en verder te reizen.

Universal Studios Orlando

Orlando stond voor mijn broer, vriend en mij helemaal in het teken van ons bezoek aan de Universal Studio’s. Mijn ouders houden daar niet zo van dus die gingen lekker shoppen bij een outlet centre in de buurt. In Orlando vind je heel veel pretparken zoals Disney World, Sea World, Universal Studio’s en meer. Omdat wij allemaal niet zo veel met Disney hebben, besloten we voor Universal Studio’s te gaan. Universal Studio’s bestaat eigenlijk uit twee parken: Universal Studio’s en Island of Adventures. We twijfelden heel erg of we beide parken in één dag konden doen, maar ik ben uiteindelijk héél blij dat we zo’n park-to-park ticket gekocht hebben want het was echt prima te doen!

Universal Studios Orlando Hogwarts Express

Nog een reden waarom ik een park-to-park ticket zou aanraden, naast het feit dat je heel gemakkelijk van het ene park naar het andere park kunt gaan, is dat zo’n ticket de enige manier is waarop je een ritje met de Hogwarts Express van Harry Potter kunt maken. Deze brengt je namelijk van Universal Studio’s naar Island of Adventures en vice versa. En het is niet zomaar een treintje, als je erin zit, wordt er op de ruiten en ramen een film afgespeeld wat voor een echte Harry Potter ervaring zorgt. DOEN!

Universal Studios Orlando Harry Potter

En kijk eens wie er op perron 9 3/4 stond? Hedwig! <3

Universal Studios Orlando Harry Potter

In beide parken heb je een Harry Potter gedeelte. Diagon Alley (Wegisweg) bevindt zich in Universal Studios. Hier waan je je echt op de Wegisweg met alle bekende winkeltjes waar je ook echt naar binnen kan. Ik wilde een toverstaf kopen als souvenir maar $40 (bovenop de entreeprijs van $160 voor 2 parken) vond ik behoorlijk aan de prijs voor een stukje plastic dus dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ze gingen overigens wel als warme broodjes over de toonbank!

Universal Studios Orlando Harry Potter

In Diagon Alley / Wegisweg is ook de toffe Harry Potter attractie Escape from Gringotts. Wij namen hier de single rider rij omdat we anders erg lang moesten wachten, maar als je de gewone rij neemt dan zie je echt van die Goblins aan weerszijden zoals in de boeken/films!

Universal Studios Orlando Harry Potter Hogsmeade

Hogsmeade zit in Island of Adventures. Hier heb je de meeste Harry Potter attracties. Ik nam hier een boterbiertje omdat ik gewoon móest weten hoe dat smaakt.

Universal Studios Orlando Harry Potter Butter Beer

En het is lekker kan ik je vertellen! Mierzoet natuurlijk, maar ik had niet anders verwacht. Er zit overigens geen alcohol in en het smaakt een beetje naar boter (duh!) en caramel. Een klein jochie kreeg ook een boterbiertje van z’n vader en zei toen: “Thank you daddy! My life is complete right now…” Ahh… so sweet!

De Wizarding World of Harry Potter vond ik echt het einde! Als groot Harry Potter fan moet je hier echt een keer geweest zijn en het was zó geweldig! Fantastisch dat ze alles uit de film hebben nagemaakt en dat je je echt even in de wereld van Harry Potter waant. Ik wil weer terug!

Universal Studios Orlando

Maar goed, het park bestaat natuurlijk niet alleen uit het Harry Potter gedeelte. Jurassic Park vond ik ook echt tof met al die dino’s! Maar eh, let wel op bij de waterattracties want je wordt echt KLETSNAT. We waren alledrie helemaal doorweekt, alles was nat. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook ALLES. Gelukkig hadden we de waterattracties aan het begin gedaan, zodat we daarna konden opdrogen in de zon ;).

Universal Studios Orlando

Deze man liep rond met een dino onder z’n arm die hij kon laten bewegen. Het leek net echt!

Universal Studio’s en Island of Adventures zijn echt de moeite en het geld waard om te bezoeken. Ik heb genoten van deze dag! Er zijn heel veel 3D attracties, maar dan vele malen spectaculairder en geavanceerder dan dat wij ze in Nederland en België kennen. Ik wilde net een lijstje typen met mijn favoriete attracties maar ik merkte dat ik bijna alles op schreef, haha!

Orlando NYPD Pizza

Na zo’n dagje pretpark waren we behoorlijk hongerig. We hadden zin in pizza en besloten daarom naar NYPD Pizza te gaan. Hier bestelden we twee grote pizza’s met z’n vijven en nog kregen we het niet op, terwijl de pizza’s echt verrukkelijk waren.

Florida The Keys Sheraton

Na Orlando gingen we door naar de Florida Keys, een eilandengroep onderaan de staat Florida.

Florida The Keys Tacos Herbies

Heerlijke taco’s van Herbie’s Bar & Chowder House. Zit op het eiland Islamorada.

Florida Johnny Rockets Burger

Bij Johnny Rockets (een keten die door heel de US zit) aten we de beste burgers OOIT. Zelfs nog net iets lekkerder dan Five Guys, en dat wil wat zeggen! Mag dit naar Nederland komen alsjeblieft?

Florida The Keys

Ik had bij de Keys parelwitte stranden en een azuurblauwe zee verwacht, maar dat viel eigenlijk een beetje tegen. Er lag ook een hoop zeewier aan de kust wat enorm stonk. Ik weet niet, misschien was het gewoon niet de juiste tijd van het jaar… Desondanks hebben we toch genoten en mooie vissen gezien tijdens het snorkelen.

Florida The Keys Tarpon

Over vissen gesproken: kijk deze gigantische tarpons! Je kunt ze voeren bij Robbie’s op Islamorada. En dan gebeurt er dus dit:

Here fishy fishy #robbiesmarina #islamorada #ifedthetarpon

Een video die is geplaatst door Richard (@richard.vissers) op

Everglades

Een bezoekje aan de Everglades mocht natuurlijk niet ontbreken. Met een grote airboat gingen we het water op om wild life ste spotten. De eerste alligator was al gauw gevonden!

Everglades

Verder hebben we nog een paar ‘kleine’ alligators gezien, schildpadden en veel verschillende vogels.

Miami South Beach

De laatste stop van onze vakantie: Miami. Ik ben een beetje verliefd geworden op Miami, wat een toffe stad is dit! Je hebt er een geweldig strand (Miami South Beach, hier dus wel dat parelwitte zand en azuurblauwe zee), je kunt er heerlijk eten, lekker shoppen en ook nog eens goed uitgaan. Wat wil je nog meer?!

Miami La Sandwicherie

Als je even snel wil lunchen in Miami, dan is La Sandwichie echt een aanrader. Deze tent wordt gerund door een Franstalige Belg en je kunt hier de lekkerste broodjes bestellen.

Miami Ocean Drive

Wij hadden het geluk dat ons hotel aan Ocean Drive lag en we dus alleen maar de straat hoefden over te steken om bij het strand te komen. Ocean Drive is vooral ‘s avonds maar ook overdag echt ‘zien en gezien worden’. Je ziet er talloze dure auto’s rijden. En als je die niet hebt? Dan kun je die om de hoek gewoon huren zodat je ermee over Ocean Drive kunt rijden om de blits te maken :’) Gotta love ‘Murica.

Dit was alweer het laatste verslag van onze USA East Coast Roadtrip. Het was een geweldige vakantie om nooit te vergeten. Ik hoop dat jullie via deze weg ook een beetje genoten hebben ;). Nu rest alleen nog de shoplog met alles dat ik tijdens deze reis gekocht heb. Die komt volgende week online! 

Liefs, Laura

4 thoughts on “Roadtrip USA East Coast: Florida!

  1. Hebben jullie in die waterattracties in Universal ook letterlijk een emmer water over je hoofd gestort gekregen? Wij wel namelijk, dan ben je inderdaad echt zeiknat haha.

    Miami is gaaf he! Ik zou ook zo weer terug willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.