Kruidvat Eeltsokken

Categoriën Testjes

Kruidvat eeltsokken

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje: als het mooi weer wordt, kom ik erachter hoe erg ik mijn voetverzorging de afgelopen maanden verwaarloosd heb. Ze zijn droog, schraal en overal zitten eeltplekken. Normaal gesproken maak ik mijn voeten zomerklaar met de elektrische voetvijl van Scholl maar deze keer wilde ik wat anders proberen. Deze eeltsokken van Kruidvat leken me wel wat dus ik probeerde ze uit!

Kruidvat eeltsokken

Eeltsokken dus. Ik kende deze hele productsoort niet eens, maar het zijn dus plastic hoesjes gevuld met exfoliërende stoffen die het eelt uitdrogen en losweken met als resultaat super zachte, poezelige voetjes.

Dit zijn de ingrediënten: aqua, alcohol, uren, lactic acid, glycolic acid, citrus lion fruit extract, salicylic acid, polyquaternium-10, peg-40 hydrogenated castor oil, sodium hydroxide, tocopherol, limonene. 

Voornamelijk ingrediënten die dode huidcellen verwijderen en alcohol die de huid uitdroogt. Tja, het moet wel loskomen natuurlijk.

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: je trekt de plastic sokken aan, plakt ze dicht met de bijgeleverde strip en daarna kun je je eigen sokken er eventueel overheen aantrekken om de vloeistof goed tegen de huid aan te drukken. Dit laat je zo een uur zitten en daarna spoel je je voeten af. Ik keek ondertussen een serie op de bank.

Kruidvat eeltsokken

De sokjes voelen niet echt comfortabel aan. De vloeistof is koud en het plastic voelt ook niet echt prettig. Maar goed, met je voetjes omhoog (niet te hoog, dan loopt de vloeistof eruit langs je hielen!) merk je daar niet zo veel van.

Het gehele proces duurt zo’n één tot twee weken. Even voor de duidelijkheid: de sokjes hoef je dus maar een uurtje aan te hebben, daarna gaat de rest zo goed als vanzelf. Kruidvat raadt aan om iedere dag een voetenbadje te nemen voor het beste resultaat maar dat heb ik niet gedaan. Ik douche wel iedere dag, dus zo had ik ook al een beetje een voetenbadje.

Kruidvat eeltsokken

Al na een paar dagen begon de onderkant van mijn voeten enorm te vervellen. Echt, ik kon het er zo af trekken (al raadt Kruidvat dit eigenlijk af). Behoorlijk smerig maar wel effectief. Voor- en nafoto’s heb ik trouwens niet gemaakt want ik krijg de kriebels van voetenfoto’s. Ja, ook die van mezelf. Sorry, jullie zullen me op mijn woorden moeten geloven ;)

Het vervellen bleef maar doorgaan en na een week merkte ik dat ook het eelt eraf ging. Je mag tijdens deze ‘kuur’ trouwens geen (voet)crème op je voeten gebruiken. Na twee weken is de huid aan de onderkant van mijn voeten compleet vernieuwd en zien mijn voeten er weer mooi zacht uit. Het eelt is niet helemaal verdwenen maar je ziet het in ieder geval niet meer en bovendien moeten je voeten natuurlijk ook beschermd worden. Het was even een klusje maar het resultaat mag er zijn. Met een vijl heb ik het nog nooit zo goed weg gekregen. Mocht je de eeltsokken ook willen proberen, houd er dan wel rekening mee dat je voeten er zo’n twee weken lang niet uitzien. Doe het dus vóórdat het mooi weer wordt ;) .

Al met al zijn de Kruidvat Eeltsokken zeker effectief, maar het is wel een hoop gedoe. Ik ben er nog niet over uit of ik dit vaker ga doen, want die elektrische voetvijl is wel erg gemakkelijk en snel…

De Kruidvat Eeltsokken kosten €8,99 per paar en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat. 

Liefs, Laura

4 thoughts on “Kruidvat Eeltsokken

  1. Ik heb al vaker enthousiast reviews gelezen maar op de een of andere manier durf ik dit niet aan haha.. Op zich ook niet nodig want ik ga regelmatig naar de pedicure en hou tussendoor zelf mijn voeten bij :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.