Relaxen om beter te leren

Categoriën Lifestyle

Aveda Hoofdmassage

Herfstvakantie: heerlijk ontspannen en uitgebreid relaxen. Het eerste weekje vrij na de zomervakantie is aangebroken! Dat betekent leuke uitjes met vriendinnen, gezellig met de familie weg en uitslapen tot tien uur. Desondanks moeten velen vaak wel aan hun tentamens zitten omdat die meestal na de vakantieperiodes gepland zijn. Hoe kom jij je vakantie het beste door met genoeg ontspanning maar toch hoge scores op je tentamens? Lees snel verder!

Relaxmoment

Als eerste is het belangrijk om te relaxen. Juist wanneer je alleen maar leert en geen moment van rust hebt, raak je gestrest en kun je minder goed concentreren. Zorg daarom dat je om de paar uur een uurtje rust. Lees een goed boek op je Galaxy Tab 3, haal een frisse neus, bel een vriendin op of skate een uurtje.
Je hebt zulk soort momenten nodig om even op te laden en je hersens wat rust te geven. Zorg wel dat je niet dingen tijdens dat uurtje doet die verslavend werken, zoals je favoriete serie kijken. Dan is de kans groot dat je ervoor kiest om daarmee door te gaan en niet na één uur weer met je neus in de boeken te duiken.

power nap app

Stay focussed

Ondanks dat je om de paar uur ontspant, is het nog steeds heel makkelijk om afgeleid te raken van het leren en in slaap te vallen, zeker als je lange lappen tekst moet lezen die je niet interessant vindt. Er zijn een paar manieren om je focus erbij te houden.

Als eerste de powernap. uit onderzoek blijkt dat powernappen, waarbij je vijftien minuten echt slaapt, heel gezond is. Je bent dan in de eerste slaapfase, waarbij je nog niet diep slaapt en als je wakker wordt je slaperig voelt. Ben jij iemand die heel snel in slaap valt? Zet dan je alarm op vijftien minuten plus circa drie. Als je weet dat je langer tijd nodig hebt om in slaap te vallen, maak je de ‘in-slaap-val-tijd’ natuurlijk hoger. Drink wanneer je wakker bent een glaasje water, was je gezicht met koud water en zorg dat er voldoende licht in je kamer is. Dan ben je binnen een paar seconden ook weer goed wakker.

Wil je graag hulp bij je dutje? Dat kan met je digitale begeleider Power Nap App. Installeer de app op je smartphone of tablet en hij legt precies uit hoe lang je voor elk soort dutje moet slapen. Doe oortjes in voor ontspannende muziek die je van daaruit kunt kiezen, kijk van te voren op je Asus tablet naar ontspannende natuurbeelden en doe om het af te maken een Asus Memo Pad HD7 hoes met rustgevend kleurtje eromheen en: Zzz…

Water en frisse lucht zijn om wakker te blijven ook heel belangrijk. Een mens heeft minimaal acht glazen puur water per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Water en frisse lucht verbeteren de bloedsomloop wat effect heeft op je hersens en je helderder laat nadenken. Als laatste is het belangrijk om voldoende beweging te krijgen. Loop elke ochtend een rondje door de wijk, het liefst met stevige pas. Zowel de frisse lucht als beweging verbetert je bloedsomloop, waardoor je fris en fruitig aan je leerwerk begint.

Caseapp

Tips voor beter leren

Nu relax je regelmatig en weet je hoe je wakker en gefocust kunt blijven. Nu nog je leertechniek verbeteren. Eén manier is het maken van samenvattingen of korte notities. Door eerst iets door te lezen en er daarna een samenvatting van te maken, ben je al bezig met herhaling en het herinneren wat je zojuist gelezen hebt. Dat helpt je om je leerwerk beter te onthouden, helemaal als je je samenvatting daarna ook nog een paar keer doorleest. Ook notities overal ophangen met steekwoorden van je leerwerk of die woorden opslaan in een notitie-app met reminders door de dag heen helpt heel goed.

Zorg voor je HP tablet voor een HP Elitepad 900 cover in je favoriete kleur en een mooie achtergrondafbeelding op je telefoon van een geliefd persoon of je lievelingsdier. Dan word je al getriggerd om in ieder geval in je telefoon te kijken en ben je al een stap verder. Niet die Facebook app openen, hè? Die notities, dáár was je mee bezig! ;-)

Een tweede manier is door jezelf te belonen. Denk aan iets leuks dat je tijdens de relaxmoment wilt doen, zoals een muziekinstrument spelen, je vriend bellen, je haar verven, etc. Door te denken: nadat ik klaar ben kan ik dat tijdens mijn ontspanuurtje doen, wordt je gemotiveerd om je werk af te maken. Zeker weten dat dat werkt!

Ad.

Liefs, Laura

1 thought on “Relaxen om beter te leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.