Yay or nay: Tanden bleken

Categoriën Overig

Prodent White Now Triple Power Gold na

Tot een paar jaar geleden was tanden bleken nog iets dat alleen celebrities deden. De sterren op de rode loper lachen vrolijk hun stralend witte tanden bloot. Vandaar ook de naam ‘hollywood smile’. Tegenwoordig is tanden bleken ook doorgedrongen tot de massa. Je kunt je tanden laten bleken bij de tandarts, in speciale salons en er zijn zelfs producten om thuis je tanden te kunnen bleken. Wat vind jij van tanden bleken? Is het iets dat je zelf ook zou willen doen of hou je er helemaal niet van?

Nog niet zo lang geleden zijn de regels voor het bleken van tanden in salons aangescherpt. Salons zonder tandarts mogen nu alleen nog maar werken met producten die maximaal 0,1 procent waterstofperoxide bevatten. Voorheen gebeurde dit soms wel met 15, 25 of 35 procent om snel resultaten te boeken maar dit is niet zonder risico’s.

Tandartsen mogen bleken met maximaal 6 procent waterstofperoxide. Hierdoor zal je dus sneller resultaat zien, maar het is ook vrij kostbaar om je tanden te laten bleken bij de tandarts. Een veel goedkoper alternatief zijn de setjes waarmee je thuis je tanden kunt bleken. Ze zijn bij diverse webshops verkrijgbaar, waaronder tanden-bleken.nl. Ook deze producten mogen maximaal 0,1 procent waterstofperoxide bevatten, hetzelfde als de producten die in een salon zonder tandarts gebruikt worden dus.

Prodent White Now Triple Power Gold

Dan zijn er ook nog de vele whitening tandpasta’s. Deze heb ik zelf ook geprobeerd en mijn tanden leken inderdaad witter dan voorheen, maar het effect is voornamelijk optisch en tijdelijk. De tandpasta’s die het beste werken hebben vaak een blauwe kleur en door de lichte waas die dat achterlaat op je tanden, lijken deze inderdaad witter. Wil je een effect dat wat langer aanhoudt? Dan kun je beter een echt setje aanschaffen om je tanden te bleken of een bezoekje brengen aan de tandarts. Ik zou beginnen met zo’n thuisbleeksetje. Deze zijn vaak niet zo duur en dan kun je gelijk kijken of het wat voor je is. Misschien bereik je met de set al wel gelijk het gewenste resultaat!

Hoe sta jij tegenover tanden bleken? Heb je het misschien al eens gedaan? Deel je ervaringen in de reacties!

Advertorial

Liefs, Laura

7 thoughts on “Yay or nay: Tanden bleken

  1. Ik heb het vroeger bij een salon laten doen. Was een goed resultaat. Nu de regels zo aangescherpt zijn is het voor mij niet meer de moeite waard.
    Ik gebruik tegenwoordig Crest Whitestrips en die zijn net zo goed, dan wel niet beter dan een bleekbehandeling in een salon. En volkomen veilig ook! Ik kan niet meer zonder ze. 1 a 2 keer per jaar een kuur en tussendoor eens in de twee weken een Touch Up strip voor 5 minuten.

  2. Hallo,

    Er zijn echt heel veel manieren om wittere tanden te krijgen, van natuurlijke huismiddeltjes tot bleekpennen, strips, speciale tandpasta, laser enzovoort. Op de consumentensite wwww.mijnglimlach.be worden alle manieren besproken met hun voor-en nadelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.