Philosophy Purity Made Simple

Categoriën Huidverzorging

Philosophy Purity Made Simple

Soms gebruik ik een product al zo lang dat hij vastgeroest raakt in mijn routine waardoor ik vergeet er een review over de schrijven. De gezichtsreiniger Purity Made Simple van Philosophy is daar een goed voorbeeld van. Hij is gelijk vanaf de eerste keer gebruik in mijn routine belandt en eigenlijk daar ook altijd gebleven. De hoogste tijd voor een review dus!

Philosophy Purity Made Simple

Purity Made Simple is één van de paradepaartjes van Philosophy en ook één van de populairste producten van dit merk. Ik begrijp dat heel goed want wat is deze reiniger fijn! Purity Made Simple is een alles-in-één-reiniger. Volgens Philosophy heb je geen losse oogmake-upremover, facewash en toner nodig maar haal je alles in één keer weg met dit product. Dat leek mij erg prettig en simpel (vandaar ook de naam ;) ) en klonk mij als muziek in de oren.

Philosophy Purity Made Simple

Ingrediënten:

Water, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Trideceth Sulfate, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Coco-Glucoside, Cocos Nucifera (Coconut) Alcohol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Geranium Maculatum Oil, Guaiac (Guaiacum Officinale) Extract, Cymbopogon Martini Oil, Rosa Damascena Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Cinnamomum Cassia Leaf Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Piper Nigrum (Pepper) Seed Extract, Polysorbate 20, Glycerin, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Imidazolidinyl Urea, Yellow 5

Hierboven zie je de ingrediëntenlijst. Er staan een aantal vrij milde reinigers tussen en geen SLS/SLES. Fijn voor hen die dit vermijden! Verder zitten er veel natuurlijke oliën in. Ook bevat Purity Made Simple geen parfum (pluspunt!). Dat betekent echter niet dat de reiniger geurloos is. Purity Made Simple heeft een vrij aanwezige lavendelgeur. Ikzelf vind de geur niet echt lekker maar ik stoor me er ook niet aan. 

Philosophy Purity Made Simple

De substantie is erg romig maar ook wat plakkerig. Dit klinkt misschien vervelend maar zodra je water toevoegt aan de reiniger gaat deze licht schuimen en kun je hem goed verdelen over je gezicht. Je kunt de reiniger aanbrengen op je gezicht en vervolgens water toevoegen of de reiniger in je handen laten opschuimen. Het is maar net wat je zelf prettig vind. Ikzelf vind hem echt fantastisch in combinatie met de Clarisonic. Mijn huid voelt dan zó schoon aan! Als ik hem gebruik in combinatie met mijn Clarisonic dan gebruik ik nog wel een aparte oogreiniger. Als de Clarisonic niet gebruik maar alleen de Purity Made Simple gezichtsreiniger dan kan ik hem ook prima als oogreiniger gebruiken. Behalve wanneer ik een vrij heftige ooglook moet verwijderen, dan gebruik ik liever nog een aparte oogreiniger. Ik heb niet het gevoel dat ik nog een toner moet gebruiken na Purity Made Simple maar als je dat wel wil dan kan dat natuurlijk. De reiniger laat mijn huid gelukkig niet trekkerig achter, iets wat ik bij veel andere gezichtsreinigers wel ervaar.

Per keer gebruik ik ongeveer de hoeveelheid van ongeveer een euromunt. De reiniger is dus zeer zuinig in gebruik! Hij mag dan niet echt goedkoop zijn maar hij gaat dus zeker lang mee. Ik vind het ook echt een ideaal product om mee te nemen op vakantie. Ik draag dan sowieso vrij weinig make-up en dan is het zó gemakkelijk om dat snel te verwijderen met deze reiniger. Je hebt dan niets ander meer nodig! Love it!

Heb jij de Philosophy Purity Made Simple gezichtsreiniger al eens geprobeerd? Deel je ervaringen in de reacties!

Philosophy is exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde filialen van ICI Paris XL en de ICI Paris XL WebshopDe reiniger is verkrijgbaar in verschillende maten. Voor een verpakking van 90 ml betaal je €10,12 en een fles van 240 ml kost €20,29.

Dit artikel bevat producten die naar mij opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees er hier meer over.
Liefs, Laura

8 thoughts on “Philosophy Purity Made Simple

  1. Haha ik heb precies hetzelfde ik ben dol op Purity Made Simple maar heb er ook nog geen review over geschreven. Best schandalig eigenlijk ;) leuk uitgebreid review

  2. Lijkt mij ook een erg fijn product! Ik heb wek de face scrub van philosopy maar verder niks. De scrub bevalt super goed en daarom ben ik ook nieuwsgierig naar de andere producten!

  3. Ik heb maar 1 ding van dit merk en dat is Pure Grace ;-) Ik hou niet van reinigers met water voor op mijn gezicht. Mijn huid is zo droog, dat trekkerige gevoel kan ik niet tegen…

  4. Oh, die prijs valt me alleszins mee!
    Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit product, maar omdat ik nog meerdere gezichtsreinigers heb liggen. Als deze op zijn ga ik zeker deze eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.