Catrice All Matt Plus Foundation

Categoriën Testjes

Catrice All Matt Plus foundation

Toen Catrice een paar maanden geleden de herfst/winter collectie lanceerde, zat daar ook een nieuwe foundation bij: de Catrice All Matt Plus Foundation. Volgens Catrice zou deze foundation de huid matteren, hydrateren en glans verminderen. Ik heb hem getest!

Catrice All Matt Plus foundation

Catrice zegt over de All Matt Plus Foundation het volgende:

“All Matt Plus – Shine Control Make Up fungeert als een tweede onzichtbare huid. Houdt ongewenste glans onder controle, matteert de teint en hydrateert de huid. De make-up is olievrij, houdt lang aan en biedt een perfecte dekking zodat kleine imperfecties van de huid verdwijnen. Lichtreflecterende pigmenten zorgen voor een zijdezachte matte finish en een zuivere, frisse uitstraling. Dermatologisch getest en ideaal in combinatie met All Matt Plus – Shine Control Powder.”

Catrice All Matt Plus foundation

Tekst op de achterkan van de flacon

Ingrediëntenlijst:

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, SODIUM CHLORIDE, TRIETHYLHEXANOIN, STEAROYL INULIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C 12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, PEG-10 DIMETHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGEN DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PROPYLENE GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CINNAMAL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Catrice All Matt Plus foundation

De foundation zit in een pompflacon, wat ik nog altijd het fijnst vind bij een foundation. Hij is van glas, waardoor hij luxe aanvoelt. Overigens zit er geen SPF in de foundation dus die moet je nog even apart aanbrengen. Ik vind het niet erg dat er geen SPF in zit, die breng ik toch meestal apart aan. Soms vind ik het zelfs een voordeel. Als ik naar een feestje ga en ik weet dat er veel foto’s gemaakt worden, bijvoorbeeld. Een SPF in combinatie met flits zorgt vaak voor een witter gezicht en dat ziet er een beetje gek uit. In zo’n geval gebruik ik dan helemaal geen SPF, ‘s avonds is dat ook niet nodig.

Catrice All Matt Plus foundation

Catrice All Matt Plus foundation

Ik gebruik hier de kleur 020 Nude Beige die perfect voor mijn huidskleur is. De substantie is vrij dik maar hij smeert wel fijn en dun uit.

Catrice All Matt Plus foundation

*Note: de voorfoto’s waren op wonderbaarlijke wijze van mijn camera verdwenen. Ik heb helaas alleen de nafoto’s met foundation, blush en concealer onder de ogen voor jullie. Sorry daarvoor.*

De foundation verdeelt gemakkelijk over de huid. Ik heb hem zowel met mijn vingers aangebracht als met een kwast en beide manieren gingen prima. De dekking vind ik prima, niet te dun en niet té dekkend. Medium, zou ik zo zeggen. De foundation droogt inderdaad mooi mat op, maar om mijn gezicht de hele dag mat en glansvrij te houden heb ik toch echt ook nog poeder nodig, terwijl ik niet echt een hele vette huid heb. Hij blijft trouwens wel goed zitten dus dat is zeker een plus. Van het hydraterend effect merk ik overigens niet veel.

Catrice All Matt Plus foundation

Hoewel deze foundation het in zijn eentje niet lukt om mijn huid de hele dag mat te houden, vind ik hem wel erg prettig in combinatie met een poeder. Hij is fijn in gebruik en het effect vind ik erg mooi. Súpermat is hij niet maar persoonlijk vind ik dat ook niet mooi, dus daar ben ik eigenlijk wel blij om. Catrice foundations worden steeds duurder maar €6,59 vind ik nog steeds erg betaalbaar. Ja, ik ben enthousiast! En het is best lang geleden dat ik zo enthousiast ben geweest over een foundation, zeker zo’n budgetvriendelijke!

De Catrice All Matt Plus Foundation (30 ml) is verkrijgbaar voor €6,59 in vier verschillende tinten bij Kruidvat.

Liefs, Laura

19 thoughts on “Catrice All Matt Plus Foundation

  1. ‘Een tweede onzichtbare huid’, dat klinkt goed! Zolang die tweede huid mooier is dan mijn eerste huid. Ik kocht hem in eerste instantie omdat ik hoopte op een mooi, matterend effect. Perfecte dekking en hydratatie zijn altijd welkom. De lichtreflecterende deeltjes.. tja, dat vind ik toch een beetje vreemd voor een ‘all matt’ foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.