Recept | Mexicaanse enchiladas

Categoriën Lifestyle

Enchiladas

Jaren geleden keek ik een filmpje van Mascha waarin zij liet zien hoe ze enchiladas maakte. Ik had dit gerecht nog nooit gegeten en besloot het eens te proberen. Ik vond het heerlijk! Inmiddels heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en vandaag laat ik stap-voor-stap aan jullie zien hoe je deze enchiladas maakt.

Wat heb je nodig?

  • 8 tortilla wraps (eventueel met kruiden als je dat lekker vindt)
  • 500 gram kip
  • kipkruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ui
  • teentje knoflook
  • chilipoeder naar smaak
  • 200 gram geraspte kaas

Dit recept is voor ongeveer 2 tot 3 personen. Ik heb vaak al genoeg na 2 of 3 enchiladas maar mijn vriend eet er gerust 5 op.

Enchiladas

Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn. Kook ondertussen de kip in een pan met water totdat hij gaar is (ongeveer 10 minuten in kokend water).

Enchiladas

Verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui tot deze glazig is. Bak daarna de knoflook ook nog kort mee.

Enchiladas

Voeg het blik tomatenblokjes, 100 ml water en chilipoeder naar smaak toe. Zelf voeg ik iets minder dan een theelepel chilipoeder toe omdat ik wel pit erin wil hebben maar ook weer niet van heel erg heet eten houd. Roer alles door elkaar totdat het een lekkere saus vormt. Met deze saus kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld wat mais toe, bonen of paprika. Ik laat het liever hierbij.

Enchiladas

Als de kip gaar is, laat je de filets iets afkoelen op een snijplank. Vervolgens ga je de kip plukken. Dit gaat het snelst en gemakkelijkst met twee vorken. Met de ene vork houdt je de kip vast en met de andere pluk je dunne reepjes kip. Doe de reepjes kip weer terug in de pan en breng op smaak met wat kipkruiden.

Enchiladas

Voeg ook 1/4 van de saus en 1/4 van de geraspte kaas toe aan het kipmengsel. Probeer van de saus vooral de grote stukken tomaat en ui te pakken.

Enchiladas

De rest van de saus doe je in een ovenschaal.

Enchiladas

Nu gaan we de tortilla’s bakken. Verhit wat olie in de koekenpan waar je net de saus in gemaakt hebt (deze hoef je niet af te wassen) en haal een tortilla aan beide kanten door de saus die in de ovenschaal zit. Bak de tortilla aan beide kanten ongeveer 10 seconden totdat hij zacht als een pannenkoek is. Leg hem op een bord en ga door met de volgende. Voeg na iedere twee tortilla’s weer een beetje olie toe in de pan. Als je alle tortilla’s gebakken hebt, doe je de rest van de saus uit de ovenschaal weer terug in de koekenpan.

Enchiladas

Pak een beetje van het kipmengsel en leg het op de tortilla. Rol hem strak op en leg hem in de ovenschaal (ook deze hoef je niet af te wassen).

Enchiladas

Herhaal dit voor alle tortilla’s en leg ze dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal. Prik er met een vork een paar gaatjes in zodat de saus die er straks overheen komt er goed doorheen kan sijpelen.

Enchiladas

Verdeel het laatste beetje saus uit de koekenpan over de ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.

Enchiladas

Zet de enchiladas in een voorverwarmde oven op 175 ºC voor ongeveer 25 minuten.

Enchiladas

Eet smakelijk!

Ik vind deze enchiladas echt heerlijk en ook bij mijn vriend vallen ze goed in de smaak. Eet jij wel eens enchiladas en zo ja, hoe maak jij ze het liefst?

Liefs, Laura

13 thoughts on “Recept | Mexicaanse enchiladas

  1. Mexicaanse keuken is echt een favoriet! Enchilada’s, fajita’s, … echt heerlijk. Dit recept heb ik ook al meerdere keren gemaakt en het valt telkens goed in de smaak.

  2. Nou wij hebben ze gegeten vanavond! wel met wat extra groentjes en ze waren echt in 1 woord Zalig! Dank je wel voor het recept ik denk dat ze hier vaker op tafel gaan komen.

      1. Ik heb aan de rode saus 5 verse tomaten in stukjes toegevoegd, en een fijn gesneden prei met mais apart gebakken en toegevoegd. Ik heb een vegetarische dochter dus ik moest zoiezo wat verzinnen. Apart nog een salade erbij gewoon van sla/tomaat/ui. Ik had door de extra’s ook aan 1 genoeg nog een voordeel haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.