Ik heb behoorlijk wat zonnebrillen. Eigenlijk koop ik iedere zomer wel weer een nieuwe, uiteraard volgens de laatste mode. Meestal gewoon een look-a-like van een designerbril bij de H&M voor een paar euro. Ik merkte wel dat die zonnebrillen vaak niet lang mee gingen. Schroefjes vielen eruit, pootjes braken af, etc. En eigenlijk hielpen ze niet echt tegen het felle zonlicht, want vaak liep ik nog met mijn ogen te knijpen. Tijd voor een goede zonnebril dus. Ik ging voor deze van Ralph Lauren.

De zonnebril komt van zonnebrillen.com. Een webshop waar je o.a. zonnebrillen van Ray-Ban, D&G, Emporio Armani en dus ook Ralph kunt vinden. En bestel je voor 16.00 uur? Dan heb je hem de volgende dag al in huis! De verzendkosten zijn trouwens gratis voor zowel Nederlands als Belgie.


Hij komt in een mooie zwart lederen case met poetsdoekje. Chique!

Om precies te zijn is het de Ralph 5059 510/13. De glazen zijn lichtbruin en hebben een mooi gradient kleurverloop.De lenzen beschermen tegen alle UVA, UVB en UVC straling. Verder hebben de lenzen verduisteringsklasse 3, wat perfect is voor gebruik in allerlei zonnige weersomstandigheden, behalve op de piste. Maar ik ga toch niet op wintersport ;).

Ik wilde een bril met grote glazen, zodat de tere huid rondom de ogen goed beschermt wordt. Ik wil natuurlijk geen rimpels rondom de ogen door zonneschade! Het montuur is stevig, veel steviger dan ik gewend ben van mijn goedkope zonnebrilletjes, maar wel lichtgewicht. Hij is donkerbruin van kleur met een zogenoemd ‘schildpadmotief’. Het goudkleurige Ralph-logo staat net achter de scharnieren. Niet te opvallend, gewoon subtiel.

Ik merk enorm veel verschil tussen de zonnebrillen die ik hiervoor altijd had en deze van Ralph. Ik hoef niet meer met mijn ogen te knijpen en ik zie alles opeens zo helder met zonnebril! Dat was ik totaal niet gewend, haha! Natuurlijk is 89 euro voor een zonnebril niet echt goedkoop, maar ik ga er vanuit dat ik nog wel wat jaartjes vooruit kan met deze bril. Het design is best tijdloos en de kwaliteit is erg goed. Yep, ik ben er erg happy mee!

Nog even een leuk vakantiekiekje waar ik de zonnebril draag ;)