Zelfbruiner vind ik echt een ge-wel-dig-e uitvinding. Lekker snel een bruin kleurtje, zonder de schadelijke invloeden van de zon of zonnebank.  Tegenwoordig geven de meeste zelfbruiners een prachtige bruine tint en hoef je eigenlijk niet meer bang te zijn voor zo’n nep oranje kleurtje. Deze lotion van Chestnut Cosmetics heeft een kastanjebruine kleur en belooft een perfect gebruinde huid. Tijd voor een test! Oh, en ik mag ook nog eens 2 flacons onder jullie verloten! Hoera! Lees snel verder!

De Chestnut Cosmetics Instant Bronzing Lotion geeft direct een bruine tint. Het is dus geen zelfbruinende bodylotion waarbij je een paar uur of dagen moet wachten voordat je resultaat ziet. Hij geeft een instant result. Je kunt het gebruiken op je gezicht en je lichaam. De lotion was je er ook gewoon weer af onder de douche. Als je, net zoals ik, iedere dag doucht dan moet je dus wel iedere dag weer smeren, maar je hoeft het er dus niet af te laten slijten zoals bij veel andere zelfbruiners. Dat klinkt misschien als een nadeel, maar het kan ook er fijn zijn als je een foutje hebt gemaakt tijdens het aanbrengen. Je wast het er gewoon weer af en brengt het opnieuw aan.

Het goedje heeft de textuur van een lotion en daardoor trekt hij snel in. Het effect zie je gelijk en nadat je het heel even in hebt laten trekken kun je je aankleden en eventueel make-up aanbrengen. Als ultieme test trok ik een witte blouse aan om te kijken of hij af zou geven en het antwoord is: nee, hij geeft niet af op je kleding. Wel goed in laten trekken, just in case.

Je brengt de lotion aan met een wattenschijfje. Ik vond het in het begin best lastig hoeveel ik aan moest brengen op het wattenschijfje, maar dit is een kwestie van proberen. Het ziet er heel donker uit op het watje, maar geen paniek, op de huid ziet het er heel natuurlijk uit. Je kunt beginnen met een dun laagje voor een natuurlijk bruin kleurtje en eventueel later nog meer aanbrengen voor een extra bruin effect.

Hierboven zie je het resultaat van één laagje lotion. Het aanbrengen ging supermakkelijk! Je ziet gelijk welke plekjes je al gehad hebt en welke je per ongeluk hebt overgeslagen en zo wordt de kans op een steperig effect aanzienlijk kleiner (eigenlijk nihil). Als je heel je lichaam wil doen, ben je wel even bezig met al die wattenschijfjes, maar ik vind deze lotion ideaal als je even snel een bruin kleurtje op mijn gezicht, armen en eventueel benen wil voor een feestje of zo. De lotion ruikt trouwens lekker fris en heeft absoluut niet te typische zelfbruinergeur. Pluspunt!

De Chestnut Cosmetics Instant Bronzing Lotion is verkrijgbaar via de website en kost €19,95 voor 150 ml. Dat lijkt misschien best duur, maar je hoeft niet veel product te gebruiken voor een mooi resultaat. Even een resumé:

Pluspunten:

 • Geeft direct een mooi, natuurlijk bruin resultaat zonder schadelijke invloeden van de zon(nebank)
 • Je wast het er gemakkelijk weer af (maar dit kun je ook als nadeel zien)
 • Lichte formule die snel intrekt
 • Geeft niet af
 • Brengt gemakkelijk aan
 • Ruikt lekker fris (geen typische zelfbruinergeur)
Minpunten:
 • Je wast het er onder de douche weer af
 • Je hele lichaam insmeren met deze lotion is best een tijdrovend klusje.
 • Verpakking oogt wat goedkoop
Cijfer: 8,5

En goed nieuws voor jullie! Ik mag twee flacons Chestnut Cosmetics Instant Bronzing Lotion verloten onder mijn bezoekers! 

Wat moet je doen om kans te kunnen maken?

 • Laat in een reactie op dit artikel achter waarom jij graag één van de twee flacons zou willen winnen. 
 • Like de Facebookpagina van Beauty Addicts en Chestnut Cosmetics
DEZE WINACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN. De winnaars hebben bericht gehad. Niet gewonnen? Niet getreurd, want met de code ‘addicts’ krijg je 15% korting in de webshop van Chestnut Cosmetics!
Je kunt meedoen tot dinsdag 22 mei 23.59 uur. De winnaars krijgen per e-mail bericht, dus vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten in het daarvoor bestemde vakje bij je reactie.