Vorige week ging ik naar Action en daar zag ik deze wax strips liggen voor maar €1,39! Ik had al eerder bij Action de wax stips van Veet zien liggen. Veel goedkoper van normaal, ik geloof iets van €2,99. Nu zag ik dus deze nóg goedkopere wax strips liggen en ik nam twee pakjes mee om ze te testen.  Ze hebben ze zowel voor de normale als de gevoelige huid, ik heb die voor de gevoelige huid genomen. Ik was erg benieuwd hoe deze stips me zouden bevallen want ze waren zó goedkoop, dat kan toch bijna niet goed zijn? Nou wel dus, ze werken prima!

Ik heb eerder zowel duurdere wax strips (bijv. Veet) als goedkopere wax strips ( bijv. Kruidvat) geprobeerd. Ik merkte niet veel verschil qua werking, ze deden gewoon wat ze moeten doen: haar verwijderen. Ik heb vaak gelezen dat je benen tot wel 4 weken lang glad kunnen blijven, maar bij mij onstaan na anderhalve week alweer de eerste stoppeltjes. Dat ligt niet aan de wax strips, maar gewoon aan mijn haargroei. Toch vind ik het wel handig om mijn benen te waxen voordat ik op vakantie ga, dan ben ik in ieder geval anderhalve week haarvrij.

Het pakketje van Action bevat 3 x 2 grote stips in en 7 x 2 kleintjes. De grote zijn makkelijk voor je benen en de kleintjes voor gezichtshaar of je bikinilijn. Overigens had ik niet genoeg aan één pakje voor mijn benen, dus ik was blij dat ik twee pakjes had gekocht. Wat ik mis zijn de nabehandeldoekjes. Deze vettige doekjes zitten vaak wel bij andere merken en hiermee kun je restjes wax die achtergebleven zijn verwijderen. Ook werken ze vaak een beetje verzachtend. Maar helaas, die zitten er dus in dit pakketje niet bij. Opzich geen ramp want ik heb gewoon mijn eigen verzachtende olie gebruikt en dat werkte ook prima.

De strips werken voor mij even goed als alle andere die ik geprobeerd heb. Het resultaat is zoals ik gewend ben: glad en haarvrij. De enige nadelen voor mij zijn dat er geen nabehandeldoekjes bij zitten en dat er voor mijn benen te weinig strips in één pakje zitten.

Tip! Ik heb gemerkt dat het ontharen met wax stips een stuk minder pijnlijk is als je van tevoren wat babypoeder op de te ontharen delen aanbrengt. Hierdoor hecht de wax zich alleen aan de haartjes en niet aan de huid. Dat scheelt enorm! Verder vind ik het ook altijd fijn om na afloop een beetje zinkzalf aan te brengen om de huid te verzachten.