Vanaf vanavond is er een nieuw beautyprogramma te zien op RTL 5: Blush. Jeej! Een nieuw beautyprogramma, dat klinkt mij als beautyaddict als muziek in de oren! Ik ben namelijk van mening dat we die veel te weinig hebben op de Nederlandse televisie. In de Amerikaanse realityserie Blush nemen negen up-and-coming make-up artists die dolgraag willen doorbreken, het tegen elkaar op. De deelnemers wonen samen in een huis in Los Angeles, waar hun dagen in het teken staan van opdrachten en eliminaties. Elke aflevering krijgen de visagisten twee opdrachten: in de eerste test moeten ze hun creativiteit tonen, terwijl de tweede opdracht bepaalt wie van de deelnemers het veld moet ruimen.

In de eerste aflevering maken de ‘concurrenten’ Rainell, Nolan, Jessica, Todd, Farrah, Maxi, Mo, Myke en Sharzad kennis met elkaar. Na aankomst in het huis worden de negen verrast met een uitgebreid, luxe buffet. De heerlijke etenswaren blijken alleen niet om op te eten. De make-up artists gaan creatief aan de slag, want ze moeten het voedsel gebruiken om hun modellen mee op te maken. Tijdens de opdrachten worden de deelnemers gecoacht en beoordeeld door Charlie Green, Joanna Schlip en Hal Rubenstein. De presentatie is in handen van Vanessa Marcil (zie foto).

Na zes afleveringen ‘Blush’ wordt duidelijk wie van de kandidaten zich ‘The Next Great Make-up Artist’ mag noemen en de hoofdprijs mee naar huis neemt: 100.000 dollar en een jaarcontract bij Max Factor.

Vanaf vanavond dus iedere maandagavond te zien van 21.30 tot 22.25 uur op RTL 5. Ik ben erg benieuwd en zit vanavond voor de tv, wellicht steek ik er nog wat van op ook.

Bron: RTL