Nagels lakken gaat niet altijd foutloos. Het komt bij mij nog steeds wel eens voor dat ik per ongeluk naast mijn nagels heb gelakt, en dat ziet er niet netjes uit. Voorheen haalde ik dit altijd weg met een wattenstaafje gedoopt in nagellakremover, maar sinds een tijdje gebruik ik hier iets anders voor: de Essence nail polish corrector pencil. Deze pen heeft een zoete kersengeur, totaal geen sterke removergeur.

In de achterkant van de pen zitten drie extra puntjes. Wanneer de punt ‘op’ is (dus niet meer fatsoenlijk werkt) is hij aan vervanging toe. Je haalt hem eruit door er gewoon aan te trekken en stopt er een nieuwe in. Je moet wel wat kracht zetten om de punt eruit te halen. Met een puntje kun je al behoorlijk lang doen, zelfs wanneer hij vuil is van de nagellak werk hij nog steeds. Pas als hij de foutjes niet goed meer corrigeert, geen nagellak meer opneemt, vervang ik hem

Ik vind deze pen fijner werken dan een wattenstaafje omdat je er preciezer mee kunt werken. Wellicht was het nóg beter geweest als de punt spits was, vooral bij de nagelriemen is een spitse punt fijner. De Essence nail polish remover pen, een andere pen dus, heeft wel een dunner uiteinde. Toch werkt deze pen ook goed voor mij om foutjes te corrigeren en hij ruikt ook nog eens aangenaam. Geen sterke removergeur dus. Voor €2,59 is dit absoluut een aanrader.