De meeste foto’s hier op Beautyaddicts maak ik zelf in mijn mini fotostudio. Deze studio’s kun je kopen en kosten ongeveer 40 euro, maar ik heb hem zelf gemaakt. Na wat surfen op het internet kwam ik namelijk dit tegen, en dat heb ik na gemaakt. Hoe werkt het?

Benodigdheden:
2 bouwlampen (ongeveer 8 euro per stuk)
1 Trofast opbergbak van Ikea (wit) 42 x 30 x 36 cm (4 euro)
een paar velletjes wit A4 papier
vier lege wc-rolletjes

Stap 1: Maak van de wc-rolletjes vier kleine pootjes. Het beste kun je er kegeltjes van te maken, zo krijg je het minste schaduw in de bak.

Stap 2: Leg de bak boven op de rechtopstaande wc-rolletjes zodat hij los van de ondergrond komt en leg onder de bak een wit vel. De opbergbak kun je verticaal of horizontaal gebruiken, het ligt er maar net aan wat je wil fotograferen. Binnenin plak je een ook een wit A4 op de achtergrond en ondergrond vd bak. Het licht vd bouwlampen reflecteert op deze ondergrond en zorgt er voor dat ook de onderkant binnen in de opbergdoos verlicht wordt. Hierdoor voorkom je schaduwen en heb je meer licht binnenin de ministudio. Je kan door de lampen te verschuiven , te verdraaien of door ze afzonderlijk te gebruiken de belichting van je onderwerp naar smaak aanpassen. Let op: Houd minstens 25cm tussen de bouwlampen en de opbergbak. Deze lampen geven namelijk veel warmte af en zouden de plastic bak kunnen vervormen. Let er ook op dat de vloer(bedekking) niet te warm wordt. Het beste is om de lampen te plaatsen op iets wat hittebestendig is. 

Stap 3: Als je klaar bent met fotograferen leg je de bouwlampen(na afkoelen!) en alle benodigdheden in de opbergbak. Zo heb je ook alles snel weer opgeruimd.

Opmerkingen: Ik kwam er tijdens deze uitleg achter dat ik de laatste tijd vergeten ben om een wit vel onder de bak te leggen, dom dom dom! Vandaar dat de foto’s soms wat gelig waren. Foto’s maak ik met mijn Olympus X935.